3 ноември 2015 г.

Журналистически клуб откри Православният център в Благоевград

Православният информационен център към Неврокопска св. Митрополия откри журналистически клуб, в който ще се обучават младежи в тънкостта на журналистическата професия. Дейността е част от инициативите на Православния център в Благоевград. Лектор е дългогодишната журналистка в Благоевград Антоанета Гулева. В новата дейност на Православния център всеки желаещ може да се запише. Лекциите се провеждат всеки четвъртък, а младежите се обучават във взимането на интервюта, задаването на въпроси, писането на новини, анкети и статии. Освен Православния център радио Благоевград също е подало ръка на младите ентусиасти и всяка събота, след 10 ч., те могат да се изявят в самостоятелна рубрика. "Журналистическият клуб от доста време е наше голямо желание, защото в Църквата, особено в последните години се случват много неща, много интересни събития, а също така има много съвременна поезия, проза, която бихме искали да популяризираме", споделя пред БНТ 2 Мирела Кючукова, която е дългогодишен координатор в Православния информационен център.
Освен в тънкостите на журналистиката младежите ще могат да се докоснат до Православието и до изключителните духовни личности, които то събира. 

Екипът на блог "Добротолюбие" пожелава успех на новия клуб, като изразява готовност да публикува материали на участниците и да даде възможност за изява в средата на православната църковна журналистика. 
Блогът се поддържа от православни младежи обучаващи се в Софийската Духовна Семинария "Св. Йоан Рилски" и Богословския Факултет към Софийския университет "Св. Климент Охридски". Той е създаден, за да може светлото спасително Слово на Христа Бога и Боговдъхновеното учение на Св. Православна Църква да достигнат до повече хора. Надяваме се да ни извините ако случайно сме допуснали някаква грешка, при написване на текстове или нещо друго. Имаме и канал в Youtube, където може да чуете аудио записи на проповеди и слова на Св. Отци. Разбира се и за тях се извиняваме понеже записите не са професионални.