4 декември 2015 г.

Поздравителен адрес по повод десетата годишнина на предаването "Вяра и общество"

           Поздравителен адрес от екипа на блог Добротолюбие


                                           
Уважаеми г-н Благоев,

   Приемете искрените поздравления от екипа на блог Добротолюбие към Вас и целия Ви екип по случай 10-годишнината на предаването „Вяра и общество“.

   През тези 10 години Вашето публицистично предаване остана място, в което се говори за истинските проблеми на нашата църква, за християнството, за вярата и всичко, свързано с нея. Предаването остана място не само за дискусии и проповед, но и за всички гледни точки на случващите се събития както от страната така и от православния свят.
    Желаем на екипа на „Вяра и общество“ да продължава своята  мисия сред християните и инославните според Господните думи: Тъй да светне пред човеците светлината ви, та да видят добрите ви дела и да прославят Небесния ваш Отец.“ (Мат. 5:16) И нека вашият ориентир бъде не само вярата, но и надеждата и любовта, защото човек не може да бъде мъдър, ако няма вяра, ако няма надежда за спасение и любов към ближния.
   Дръжте се за истината, защото по думите на Христос „истината ще ви направи свободни“(Йоан 8:32). 
  „В каквато степен човек се приближава към Бога в своите намерения, в такава степен и Бог се приближава към него с дарованията Си”, казва един от отците на Църквата. Пожелаваме Ви Бог да Ви дари много радости, бъдещи успехи, смелост в отстояването на истината и мъдрост, за да следвате Него искрено и чистосърдечно.

Знайте,  че трудът ви не е напразен!


Честит празник и на многая и благая лета!

Екип на Блог "Добротолюбие"
Блогът се поддържа от православни младежи обучаващи се в Софийската Духовна Семинария "Св. Йоан Рилски" и Богословския Факултет към Софийския университет "Св. Климент Охридски". Той е създаден, за да може светлото спасително Слово на Христа Бога и Боговдъхновеното учение на Св. Православна Църква да достигнат до повече хора. Надяваме се да ни извините ако случайно сме допуснали някаква грешка, при написване на текстове или нещо друго. Имаме и канал в Youtube, където може да чуете аудио записи на проповеди и слова на Св. Отци. Разбира се и за тях се извиняваме понеже записите не са професионални.