2 декември 2015 г.

Почина игуменката на Килифаревския манастир

На 2 декември 2015 г. се престави в господа монахиня Иустина, игумения на Килифаревския манастир, Великотърновска епархия.
По предварителна информация погребението ще се състои на 3 декември 2015 г. от 11 часа.
Над 60 г. Килифаревският манастир  е дом за монахиня Иустина, която е рускиня по произход. Именно след нейното идване манастирът е преобразуван в женски.
Монахиня Иустина се труди верно и добродетелно на благодатната, но трудна нива на монашеския живот. Тя успя да съхрани и да развие св. Обител. През 2012 г. по желание и инициатива на майка Иустина в манастира бе построен параклис, посветен на Теодосий Търновски. 

Бог да я прости! Вечна и блажена да бъде паметта й!
Блогът се поддържа от православни младежи обучаващи се в Софийската Духовна Семинария "Св. Йоан Рилски" и Богословския Факултет към Софийския университет "Св. Климент Охридски". Той е създаден, за да може светлото спасително Слово на Христа Бога и Боговдъхновеното учение на Св. Православна Църква да достигнат до повече хора. Надяваме се да ни извините ако случайно сме допуснали някаква грешка, при написване на текстове или нещо друго. Имаме и канал в Youtube, където може да чуете аудио записи на проповеди и слова на Св. Отци. Разбира се и за тях се извиняваме понеже записите не са професионални.