6 февруари 2016 г.

Неврокопска св. митрополия с видео послание за християнската любов

Децата, изучаващи религия като свободноизбираем предмет в III ОУ „Хр. Ботев“, гр. Сандански, заедно със своите преподаватели от Православното училище „Св. Благоверен цар Петър“, гр. Сандански, представят видео послание за християнската любов. То е публикувано на официалната страница на Неврокопска св. митрополия във Facebook. 
„Днес около нас и в нас не достига любовта” се казва в началото на видеото. Динамично сменящи се образи и картини от днешната действителност пресъздават този недостиг на любов. Последствията от това са: ужасът от братоубийството и хаосът на войната, разрухата в семейството и обществото, осиротяване, бездомност, глад – за храна и за съпричастност. Много деца са изоставени, самотни и лишени от топлина и обич. Има криза в междуличностните отношения и неспособност за нормално човешко общуване, поради което съвременният човек е самотен, отчужден и сляп за чуждата болка.  Какво е християнска любов?
Къде я откриваме, как можем да я придобием, проявим и опазим, разбираме от децата, които ни припомнят Химна на любовта, изречен от боговдъхновения апостол Павел в първото послание до Коринтяни, гл. 13.

Видеото може да видите на официалната страница на Неврокопска св. митрополия тук.

Блогът се поддържа от православни младежи обучаващи се в Софийската Духовна Семинария "Св. Йоан Рилски" и Богословския Факултет към Софийския университет "Св. Климент Охридски". Той е създаден, за да може светлото спасително Слово на Христа Бога и Боговдъхновеното учение на Св. Православна Църква да достигнат до повече хора. Надяваме се да ни извините ако случайно сме допуснали някаква грешка, при написване на текстове или нещо друго. Имаме и канал в Youtube, където може да чуете аудио записи на проповеди и слова на Св. Отци. Разбира се и за тях се извиняваме понеже записите не са професионални.