22 юли 2014 г.

Очите на една девойка.

Някога живяла една девойка, която много мразела себе си за това, че била сляпа. Тя мразела всеки, освен обичания от нея момък. За нея той винаги бил тук. Веднъж му казала: „Ако някога мога да видя света, бих се омъжила за теб”. Един ден някой й дарил очи.

Когато й свалили превръзките от очите, тя можела да види всички, включително и своя любим. Той я попитал: „Сега, когато виждаш светлината, искаш ли да се омъжиш за мен?” Тя го погледнала и забелязала, че той е сляп. Гледката на неговите затворени клепачи я шокирала: тя не била очаквала това! Самата мисъл, че ще трябва да ги гледа цял живот, я накарала да откаже да се омъжи за него. Нейният момък си отишъл със сълзи и няколко дни по-късно й написал писмо: „Пази очите си добре, мила моя, защото преди да станат твои, тези очи бяха мои”. 


Превод от Сръбски: Татяна Филева

Източник: www.pouke.org.  
Блогът се поддържа от православни младежи обучаващи се в Софийската Духовна Семинария "Св. Йоан Рилски" и Богословския Факултет към Софийския университет "Св. Климент Охридски". Той е създаден, за да може светлото спасително Слово на Христа Бога и Боговдъхновеното учение на Св. Православна Църква да достигнат до повече хора. Надяваме се да ни извините ако случайно сме допуснали някаква грешка, при написване на текстове или нещо друго. Имаме и канал в Youtube, където може да чуете аудио записи на проповеди и слова на Св. Отци. Разбира се и за тях се извиняваме понеже записите не са професионални.