22 септември 2014 г.

Скръбна вест

Тази сутрин в тежка катастрофа около 07:15 часа е загинал семинаристът и богослов Григор Ангелов, родом от с. Първомай гр. Петрич, Неврокопска епархия. 
Григор е роден на 17 ноември 1991 г. Първоначалното си образование завършва в СОУ "Св. Паисий Хилендарски" в с. Първомай. В Софийската Духовна Семинария "Св. Йоан Рилски" постъпва през есента на 2006 г. и я завършва през лятото на 2011 г. Всички негови съученици ще го запомнят като веселяк, чудесен приятел и добър човек. Помагаше, когато можеше и човек наистина можеше да разчита на него. 
Вярваше непоколебимо в Христа Бога и само на Него се уповаваше. Една от мечтите му беше да стане духовник в Неврокопска епархия. Вестта за смъртта му покруси всички, които са го познавали. 
Надяваме се на Бога, Който познава своите Си и не Ги оставя. Бог да го прости и помилва. Вечна и блажена да бъде паметта му.
Погребението ще бъде извършено утре, 23 септември от 16:00 часа, в гробищния парк на с. Първомай. 

Изказваме най-дълбоки съболезнования на неговото семейство, като се молим Господ Иисус Христос да им даде сили да понесат загубата по непрежалимия син и приятел .


Блогът се поддържа от православни младежи обучаващи се в Софийската Духовна Семинария "Св. Йоан Рилски" и Богословския Факултет към Софийския университет "Св. Климент Охридски". Той е създаден, за да може светлото спасително Слово на Христа Бога и Боговдъхновеното учение на Св. Православна Църква да достигнат до повече хора. Надяваме се да ни извините ако случайно сме допуснали някаква грешка, при написване на текстове или нещо друго. Имаме и канал в Youtube, където може да чуете аудио записи на проповеди и слова на Св. Отци. Разбира се и за тях се извиняваме понеже записите не са професионални.