18 февруари 2015 г.

Православието укрепва в Тайланд

На 17-ти февруари 2015 година представителят на Руската православна църква в Тайланд архимандрит Олег (Черепанин) извърши чин по основаването на Православно духовно училище на остров  Пукет. С него съслужиха настоятелят на храм „Св. Троица” в Пукет свещеник Роман Бичков и игуменът Павел (Хохлов), който изпълнява временно послушание към православната енория в Малайзия.
Строителството на духовно-образователния и просветен център в Тайланд  е повече от необходимо, защото много от местните студенти, изпратени да се учат в духовни учебни заведения в Русия, не винаги успяват да се адаптират към условията на живот там. Планира се в центъра да се провежда духовното обучение не само на жителите на Тайланд, но и на други страни в Югоизточна Азия.
Идеята за строителството на духовно-просветния център при храм „Св. Троица” на остров Пукет е одобрена от свещеначалието на Руската православна църква и е включена в плана за развитие на Православната Църква в Тайланд в периода 2015-2016 г.
***
Църквата в чест на Светата и Животворяща Троица в Пукет се явява най-големият православен храм в Тайланд. Височината на храма е 25 метра, а ширината и дължината му са еднакви - по 21 метра. Строителството на храма е завършено в края на 2011 г. На 12-ти февруари 2012 г. ръководителят на Секретариата на Московската патриаршия за чуждестранните институции архиепископ Марк извършва чина на освещанавето на храм „Св. Троица”, след което отслужва и първата св. Божествена литургия в него.
Източник: https://mospat.ru

Блогът се поддържа от православни младежи обучаващи се в Софийската Духовна Семинария "Св. Йоан Рилски" и Богословския Факултет към Софийския университет "Св. Климент Охридски". Той е създаден, за да може светлото спасително Слово на Христа Бога и Боговдъхновеното учение на Св. Православна Църква да достигнат до повече хора. Надяваме се да ни извините ако случайно сме допуснали някаква грешка, при написване на текстове или нещо друго. Имаме и канал в Youtube, където може да чуете аудио записи на проповеди и слова на Св. Отци. Разбира се и за тях се извиняваме понеже записите не са професионални.