28 ноември 2016 г.

В Гърция още един храм носи името на св. Паисий Светогорски

В неделя, 20 ноември митрополитът на Едеса Йоил освети новопостроена църква в Северна Гърция. Тя е посветена на св. Паисий Светогорски.

След освещаването на храма в него се извърши и първата служба, която завърши с литийно шествие с иконата на св.Паисий Светогорски.
Негово Високопреосвещенство Йоил благодари на местните жители за техните усилия и помощ в изграждането на храма.Той раздаде и книги с текста на службата в чест на преподобния Паисий Светогорец.


Източник: http://agionoros.ru
Снимки: http://www.romfea.gr
Блогът се поддържа от православни младежи обучаващи се в Софийската Духовна Семинария "Св. Йоан Рилски" и Богословския Факултет към Софийския университет "Св. Климент Охридски". Той е създаден, за да може светлото спасително Слово на Христа Бога и Боговдъхновеното учение на Св. Православна Църква да достигнат до повече хора. Надяваме се да ни извините ако случайно сме допуснали някаква грешка, при написване на текстове или нещо друго. Имаме и канал в Youtube, където може да чуете аудио записи на проповеди и слова на Св. Отци. Разбира се и за тях се извиняваме понеже записите не са професионални.