1 април 2015 г.

Беседа с деца в храм "Св. Успение Богородично" гр. Търговище

На 31-ви март деца, водени от учителката Румяна Стефчева, от седма детска градина в гр. Търговище посетиха 164 годишния храм „Св. Успение Богородично” Варненска и Великопреславска епарихя. В храма те беседваха с енорийския свещеник протойерей Анатоли Тодоров. Беседата с децата продължи повече от половин час, множеството въпроси, които те зададоха провокира и идеята те отново да посетят храма. Установена вече е и традицията преди големите християнски празници, групи деца от детските градини, предучилищните занимални и училищата да  посещават храма и да беседват по въпроси за вярата и живота в Христа с енорийските свещеници.
В гр. Търговище предметът „Религия” не се изучава, за сметка на това към храм „Св. Успение Богородично” действа и неделно училище повече от петнадесет години. Към момента в училището се обучават над 15 деца. 

Снимки: Румяна Стефчева


Блогът се поддържа от православни младежи обучаващи се в Софийската Духовна Семинария "Св. Йоан Рилски" и Богословския Факултет към Софийския университет "Св. Климент Охридски". Той е създаден, за да може светлото спасително Слово на Христа Бога и Боговдъхновеното учение на Св. Православна Църква да достигнат до повече хора. Надяваме се да ни извините ако случайно сме допуснали някаква грешка, при написване на текстове или нещо друго. Имаме и канал в Youtube, където може да чуете аудио записи на проповеди и слова на Св. Отци. Разбира се и за тях се извиняваме понеже записите не са професионални.