16 април 2015 г.

Софийска епархия си има вече официален сайт

И Софийска св. Митрополия създаде свой официален сайт, на който ще публикува свои новини, съобщения, слова и проповеди. Сайтът е активен и в него се публикуват постоянно обновени новини, на него може да бъде намерена информация за храмовете и манастирите в епархията. В сайта ще бъдат публикувани и документи, които са с публичен характир. Ще бъдат публикувани и официални обръщения на Негово Светейшество Патриарх Неофит, който изпълнява и длъжността митрополит на Софийска епархия.
В родната ни БПЦ стана повсеместна практика епархиите да си имат и свой официален сайт. Епархиите, които имат свой сайт са: Софийска, Пловдивска, Старозагорска, Сливенска, Варненска, Русенска, Доростолска, Видинска, Ловчанска, Врачанска, Западноевропейската и митрополията ни в САЩ, Канада и Австралия. Епархиите, които изостават от идеята епархията да си има и свой официален сайт са Плевенска, Великотърновска и Неврокопска. Свои официални сайтове имат и ставропигиалните манастири и духовните семинарии, а в момента се изготвя и сайт на параклиса на Богословския факултет.
Сайтът на Софийска св. Митрополия може да видите тук.
Блогът се поддържа от православни младежи обучаващи се в Софийската Духовна Семинария "Св. Йоан Рилски" и Богословския Факултет към Софийския университет "Св. Климент Охридски". Той е създаден, за да може светлото спасително Слово на Христа Бога и Боговдъхновеното учение на Св. Православна Църква да достигнат до повече хора. Надяваме се да ни извините ако случайно сме допуснали някаква грешка, при написване на текстове или нещо друго. Имаме и канал в Youtube, където може да чуете аудио записи на проповеди и слова на Св. Отци. Разбира се и за тях се извиняваме понеже записите не са професионални.