18 април 2015 г.

Софийска епархия с официална страница и във Facebook

Софийска Св. Митрополия вече си има и своя официална страница в една от най-големите социални мрежи – Facebook. По този начин тя ще достига по-бързо до своите пасоми и до хората, които се интересуват от богослужебния и духовен живот в епархията. Софийска митрополия обаче не е първата, която създаде и своя официална страница в социалната мрежа. Първи бяха от Видинска митрополия, които бяха последвани и от Варненска, Ловчанска и Неврокопска епархии. Този нов и интересен начин на водене на проповед е и добре посрещнат от православните християни, които до голяма степен са улеснени с това да научават новините бързо и лесно, освен това те имат и възможността да научат и нещо ново за Православието, като виждат публикациите на митрополиите.
Две от епархиите не публикуват само новини, но и слова на Св. Отци, проповеди и беседи, както и видео материали. Това са Неврокопската и Ловчанската епархии. Двама от митрополитите си имат и своя лична страница в социалната мрежа. Това са Варненският и Великопреславски митрополит Йоан и Русенският митрополит Наум. Чрез техните страници християните имат възможността да научат повече за това къде и кога е служил техният митрополит.

Страницата на Софийска св. Митрополия може да харесате тук.
Блогът се поддържа от православни младежи обучаващи се в Софийската Духовна Семинария "Св. Йоан Рилски" и Богословския Факултет към Софийския университет "Св. Климент Охридски". Той е създаден, за да може светлото спасително Слово на Христа Бога и Боговдъхновеното учение на Св. Православна Църква да достигнат до повече хора. Надяваме се да ни извините ако случайно сме допуснали някаква грешка, при написване на текстове или нещо друго. Имаме и канал в Youtube, където може да чуете аудио записи на проповеди и слова на Св. Отци. Разбира се и за тях се извиняваме понеже записите не са професионални.