10 август 2015 г.

Украински архиепископ призовава да премахнат гей рекламите от улиците на град Запорожие

Запорожкия и Мелитополски Архиепископ Лука се обърна към кмета на Запорожие Александър Син с молба да съберат билбордовете със социална реклама "против дискриминацията на еднополовата любов". "Обръщам се към Вас във връзка с появилата се в Запорожие т.н. социална реклама "против дискриминацията на еднополовата любов".
Като управляващ архиерей на Запорожката област споделям възмущението на обърналите се към мен православни жители на нашия богоспасяем край, свързано с това, че на улиците на нашия град върху рекламни табла, поставени на оживени места, се появи явна пропаганда на хомосексуализма" - цитират архиепископ Лука от официалния сайт на епархията. Новата социална реклама стартирала в Запорожие под мотото "Любовта побеждава омразата" - именно това мото в Запорожие по идея на органозаторите, изобразено на билбордовете на централните улици има за цел да съсредоточи запорожците и гостите на града на главното - любов и хармония в обществото. "Много моля да чуете апела на православните жители на Запорожие и да опазите нашите жители от морална поквара и деградация, водеща към грях според разбирането на църквата и към снижаване на културата и цивилизоваността в разбирането на света. Ние сме против дискриминацията и насилието и се отнасяме към такива хора като към страдащи от духовете на нечестивите. Но ние сме против всичко онова, което разрушава семейните ценности, против изложението и пропагандирането на греха" - се казва в съобщението.

Превод от руски: Елена Зелямова
Източник: http://www.pravmir.ru/
Блогът се поддържа от православни младежи обучаващи се в Софийската Духовна Семинария "Св. Йоан Рилски" и Богословския Факултет към Софийския университет "Св. Климент Охридски". Той е създаден, за да може светлото спасително Слово на Христа Бога и Боговдъхновеното учение на Св. Православна Църква да достигнат до повече хора. Надяваме се да ни извините ако случайно сме допуснали някаква грешка, при написване на текстове или нещо друго. Имаме и канал в Youtube, където може да чуете аудио записи на проповеди и слова на Св. Отци. Разбира се и за тях се извиняваме понеже записите не са професионални.