28 септември 2015 г.

Русенският митропорит Наум се срещна с Бойко Борисов

На 25 септември 2015 г. в премиерския кабинет в сградата на Министерския съвет се състоя работна среща между Негово Високопреосвещенство Русенския митрополит Наум и  Бойко Борисов, министър-председател на Република България. Като изразиха задоволство от доброто взаимодействие между църковната и държавната власт, в хода на разговора двете страни обсъдиха някои належащи проблеми касаещи развитието и благоустройството на Русенска епархия, и набелязаха конкретни мерки за бъдещо сътрудничество.

В края на двустранната среща митрополит Наум и г-н Борисов подчертаха своето взаимно уважение и изразиха желанието си хармоничното сътрудничество  между Българската православна църква-БП и нейните поделения, и държавната власт да продължи и занапред.
В срещата взеха участие и нач. кабинета на премиера г-жа Анжелина Тотева, нач. Отдел „Връзки с обществеността” при Светия Синод г-жа Александра Карамихалева и г-н Емил Велинов, директор на Дирекция „Вероизповедания” при МС.

Отдел "Връзки с обществеността" при Св. Синод на БПЦ
Блогът се поддържа от православни младежи обучаващи се в Софийската Духовна Семинария "Св. Йоан Рилски" и Богословския Факултет към Софийския университет "Св. Климент Охридски". Той е създаден, за да може светлото спасително Слово на Христа Бога и Боговдъхновеното учение на Св. Православна Църква да достигнат до повече хора. Надяваме се да ни извините ако случайно сме допуснали някаква грешка, при написване на текстове или нещо друго. Имаме и канал в Youtube, където може да чуете аудио записи на проповеди и слова на Св. Отци. Разбира се и за тях се извиняваме понеже записите не са професионални.