26 октомври 2015 г.

Благодарствен молебен пред паметника на Хаджи Димитър в Сливен

© Община Сливен
Сливенският митрополит Йоаникий възглави Св. литургия по повод Димитровден в храм "Св. Димитър Солунски" в Сливен. С отслужването на празничното богослужение започна тържествената програма по повод празника на Сливен - Димитровден. Множество граждани и гости на града се събраха пред паметника на Хаджи Димитър, за да отбележат днешния празник. Програмата продължи с ритуал по издигането на националния трибагреник, знамето на Сливен и на ЕС. На площада в града беше отслужен и благодарствен молебен за добруване на гражданите на Сливен от Сливенския митрополит Йоаникий.
В знак на признателност пред паметника на Хаджи Димитър и сливенските възрожденци бяха поднесени венци и цветя от институции, политически партии и неправителствени организации.
Митрополит Йоникий благослови и поздрави събралите се християни, като им припомни в словото си подвига на чествания днес Св. Димитър и насочи вниманието им към живота на дивния светец и чудотворец. 
Блогът се поддържа от православни младежи обучаващи се в Софийската Духовна Семинария "Св. Йоан Рилски" и Богословския Факултет към Софийския университет "Св. Климент Охридски". Той е създаден, за да може светлото спасително Слово на Христа Бога и Боговдъхновеното учение на Св. Православна Църква да достигнат до повече хора. Надяваме се да ни извините ако случайно сме допуснали някаква грешка, при написване на текстове или нещо друго. Имаме и канал в Youtube, където може да чуете аудио записи на проповеди и слова на Св. Отци. Разбира се и за тях се извиняваме понеже записите не са професионални.