2 декември 2015 г.

Отец Светослав Кючуков: Важните теми, като СПИН да бъдат застъпени в училищата

Трябва да разчупим табутата и важните теми, като СПИН да бъдат застъпени в училищата. 

Това каза отец Светослав Кючуков, свещеник, администриращ и служещ в храм „Успение Богородично“, село Бараково по време на провелата се дискусия в Регионален исторически музей – Благоевград по повод Световния ден за борбата със СПИН, предава Радио „Фокус“ – Пирин. 
По думите му, всяка една епоха в историята на човечеството си има своята нелечима болест, която често е с фатален край, като в древността такава е проказата, по – късно са чумата и туберкулозата.
„Лично моето мнение е, че на базата на това и на съвременната информираност от страна на младите хора, трябва да разчупим табутата и тези важни теми да бъдат застъпени в училище. Няма нищо срамно в това децата да знаят нещо повече за сексуалното възпитание, за употребата на презервативи и други контрацептивни“, посочи отец Кючуков. Той допълни, че Православната църква не смята, че една такава превенция ще помогне, защото тя залага на изконните християнски ценности и съветва младите хора да бъдат изключително предпазливи и да започнат да водят полов живот, когато съзреят достатъчно и той е комбиниран с любовта в рамките на семейството. 

Автор: Ливия Нинова, радио "Фокус - Пирин"
Блогът се поддържа от православни младежи обучаващи се в Софийската Духовна Семинария "Св. Йоан Рилски" и Богословския Факултет към Софийския университет "Св. Климент Охридски". Той е създаден, за да може светлото спасително Слово на Христа Бога и Боговдъхновеното учение на Св. Православна Църква да достигнат до повече хора. Надяваме се да ни извините ако случайно сме допуснали някаква грешка, при написване на текстове или нещо друго. Имаме и канал в Youtube, където може да чуете аудио записи на проповеди и слова на Св. Отци. Разбира се и за тях се извиняваме понеже записите не са професионални.