5 февруари 2016 г.

Св. Синод забрани на митрополиите да кандидатстват с проекти по Програмата за развитие на селските райони 2014 – 2020 г.

На днешното си заседание Светият Синод на БПЦ  е разгледал Наредбата за прилагане на подмярка 7.6. „Проучвания и инвестиции, свързани с поддържане, възстановяване и подобряване на културното и природно наследство на селата” от мярка 7 „Основни услуги и обновяване на селата в селските райони” от Програмата за развитие на селските райони за периода 2014 – 2020 г.

Във връзка  с несъгласие на Св. Синод с определени условия в новата Наредба за прилагане на подмярка 7.6. е прието решение да се забрани на всички поделения: митрополии, църкви, манастири и др. да кандидатстват с проекти по Програмата за развитие на селските райони 2014 – 2020 г., съобщават от Отдел "Връзки с обществеността" при Св. Синод на БПЦ. 
Повече за Програмата за развитие на селските райони 2014 – 2020 г. и изискванията по Наредбата за прилагане на подмярка 7.6. може да видите тук.


Блогът се поддържа от православни младежи обучаващи се в Софийската Духовна Семинария "Св. Йоан Рилски" и Богословския Факултет към Софийския университет "Св. Климент Охридски". Той е създаден, за да може светлото спасително Слово на Христа Бога и Боговдъхновеното учение на Св. Православна Църква да достигнат до повече хора. Надяваме се да ни извините ако случайно сме допуснали някаква грешка, при написване на текстове или нещо друго. Имаме и канал в Youtube, където може да чуете аудио записи на проповеди и слова на Св. Отци. Разбира се и за тях се извиняваме понеже записите не са професионални.