31 август 2012 г.

КОНЦЕРТ В БЛАГОЕВГРАД - ФОТОРЕПОРТАЖ

Вечерта на 31.08.2012 в Благоевград се проведе концерт на детския хор към църквата "Св. Висарион" в град Филипиада, Централна Западна Гърция. Концертът бе организира от Община Благоевград съвместно с Неврокопска св. Митрополия. Диригентът на хора е протопсалтът на  митрополитската църква "Св. Харалампий” в гр. Превеза и преподавател по източноцърковна и 
народнa музика Нектарий Танос. В продължение на 90 минути гостите хористи и студенския оркестър „ Мелодики Анерги” от Техническия образователен институт по народна и традиционна музика гр. Арда пяха гръцки народни, художествено обработени, и дори съвременни песни и така привличаха интереса на  минувачите впечатлени от невероятната музика. Впечатление правеха многото весели малчугани, които заедно с техните родители се радваха на виртоозните изпълнения. На празника официален гост беше Негово Преосвещенство Мелнишкият епископ Серафим, заедно с духовници от Гърция и епархийски свещенослужители. На края на концерта Негово Преосвещенство предаде отеческото благословение на Неврокопския митрополит Натанаил също благодари и на всички участници в концерта. В своето поздравително слово епископ Серафим каза, че е сигурен, че това е неразривна връзка на любовта в Христос. Може да видите снимки и да чуете някой от превъзходните песнопения на детския хор и студентския оркестър.



                         
      









        *Аудио записът е НЕпрофесионален. Извиняваме се ако откриете грешки.


Блогът се поддържа от православни младежи обучаващи се в Софийската Духовна Семинария "Св. Йоан Рилски" и Богословския Факултет към Софийския университет "Св. Климент Охридски". Той е създаден, за да може светлото спасително Слово на Христа Бога и Боговдъхновеното учение на Св. Православна Църква да достигнат до повече хора. Надяваме се да ни извините ако случайно сме допуснали някаква грешка, при написване на текстове или нещо друго. Имаме и канал в Youtube, където може да чуете аудио записи на проповеди и слова на Св. Отци. Разбира се и за тях се извиняваме понеже записите не са професионални.