11 февруари 2014 г.

На 16 февруари се навършват три месеца от смъртта на Митрополит Натанаил.

На 16 февруари се навършват три месеца от смъртта на Негово Високопреосвещенство Неврокопски митрополит Натанаил. По този повод в събота на 15 февруари ще бъде извършена св. Божествена Литургия в храм  "Успение Богородично" в гр. Гоце Делчев. Литургията ще започне в 9 часа. След Богослужението митрополит Серафим ще възглави  и панихидата за приснопаметния Неврокопски митрополит Натанаил. Припомняме, че Негово Високопреосвещенство се престави в Господа на 16 ноември миналата година. 
Нека, Бог да упокои Негово Високопреосвещенство Неврокопския митрополит Натанаил в Своите вечни селения при всички праведници, където вечно да се радва на неизречения Божи образ. Вечна и блажена да бъде паметта му.





Блогът се поддържа от православни младежи обучаващи се в Софийската Духовна Семинария "Св. Йоан Рилски" и Богословския Факултет към Софийския университет "Св. Климент Охридски". Той е създаден, за да може светлото спасително Слово на Христа Бога и Боговдъхновеното учение на Св. Православна Църква да достигнат до повече хора. Надяваме се да ни извините ако случайно сме допуснали някаква грешка, при написване на текстове или нещо друго. Имаме и канал в Youtube, където може да чуете аудио записи на проповеди и слова на Св. Отци. Разбира се и за тях се извиняваме понеже записите не са професионални.