19 април 2014 г.

Благодатно посрещане на Празника на празниците - Пасхата Господня.

"Де ти е, смърте, жилото? Де ти е, аде, победата?" 

Възлюбени братя и сестри,

Днес всички посрещаме Възкресението на нашия Господ Иисус Христос. Днес е денят на нашето Спасение, защото Бог възкръсна както беше обещал. Днес всички прославяме тържеството на тайната. Днес изпълнени с радост се запътваме към храмовете, където ще си кажем един на друг "Христос Воскресе".
Св. Йоан Златоуст казва за този ден слово, слово, което остава в Църквата во веки. В това си слово Св. Йоан  приканва: "влезте в радостта на своя Господ! И първи, и последни, приемете своята награда! Богати и бедни, заедно ликувайте! Трудолюбиви и лениви, почетете този ден на всемирно тържество!".
Нека братя и сестри, да влезем всички в радостта на Възкръсналия Христос Бог, нека да се сплотим, да се възродим, да възкръснем за нов живот. Нека, всички да пристъпим към най-святата трапеза Господня  - Св. Евхаристия. Нека, днес искрено да се радваме, да тържествуваме, нека не да плачем, а да се радваме, не да се боим, а да покажем смелост. 
Нека покажем силата на вярата си, защото няма вече смърт, няма вече умъртвител, нямат и сила бесовете, защото Възкръсна Христос и адът беше повален. Възкръсна Христос и всички демони паднаха във вечната тъма. Днес Възкръсна Христос и на небето и на земята започна вечната радост, Възкръсна нашия Господ по обещанието си и ни възроди за нов живот, живот в благодат и радост, в светлина и святост. 

Братя и сестри,

На всички вас, нашите читатели благопожелаваме радостта на Светлото Христово Възкресение да преизпълни всички ни. Нека благодатта на нашия Господ Бог да бъде над нас, Неговите раби и Той по молитвите на Своята пречиста Майка да ни пази и закриля от всички поднебесни духове на злобата, който враждуват против човешкия род

Екипът на Блог "Добротолюбие", ви пожелава светло и благодатно посрещане на Празника на празниците. Пасхата Господня - Възкресение Христово.

Христос Воскресе!


Блогът се поддържа от православни младежи обучаващи се в Софийската Духовна Семинария "Св. Йоан Рилски" и Богословския Факултет към Софийския университет "Св. Климент Охридски". Той е създаден, за да може светлото спасително Слово на Христа Бога и Боговдъхновеното учение на Св. Православна Църква да достигнат до повече хора. Надяваме се да ни извините ако случайно сме допуснали някаква грешка, при написване на текстове или нещо друго. Имаме и канал в Youtube, където може да чуете аудио записи на проповеди и слова на Св. Отци. Разбира се и за тях се извиняваме понеже записите не са професионални.