18 март 2015 г.

Национален конкурс: "Христос Возкресе - радост донесе"

Сливенска Св. Митрополия съвместно с Министерството на науката, Регионален инспекторат по образованието - Бургас, Националния дворец на децата, Общински детски комплекс - Бургас и  Община Бургас организират Национален конкурс за православна поезия и проза. Конкурсът е с тема:  "Христос Возкресе -   радост донесе".
 Чрез този конкурс се поощрява интереса на учениците към православната вяра и литература. Участници в конкурса могат да бъдат ученици от 1-ви до 12-ти клас, като те са разделени на три възрастови групи от всички училища, школи и извънучилищни звена от цялата страна.

1-ва възр.гр.- 1-4 клас
2-ра възр.гр.-5-8 клас
3-та възр.гр.-9-12 клас 
Конкурсът е в два раздела:
1) Поезия
2) Проза (есе или разказ)
Всеки един от участниците може да представи до 2 стихотворения или 2 произведения в проза - разказ или есе. Крайният срок за подаване на писмените работи е до 27-ми март. Произведението трябва да бъде придружено от име и фамилия на участника, клас, училище, както и точен адрес и телефон за обратна връзка. 
Жури от преподаватели по религия и писатели ще определи носителите на наградите във всички възрастови групи. Творбите може да се изпращат на адрес: e-mail: odk_bourgas@abv.bg, за НЛК "Христос Воскресе - радост донесе". Резултатите ще бъдат обявени на 6-ти април 2015 година на сайта на Общински детски комплекс: www.odk-burgas.com, а церемонията по награждаването на 15-ти април 2015 година. Разходите по пребиваването са за сметка на участниците, напомнят организаторите. 

За допълнителна информация: Тел. 056/84-45-49, 0887733298, 0899916399 - Атанасия Петрова. Е-mail: odk_bourgas@abv.bg

Блогът се поддържа от православни младежи обучаващи се в Софийската Духовна Семинария "Св. Йоан Рилски" и Богословския Факултет към Софийския университет "Св. Климент Охридски". Той е създаден, за да може светлото спасително Слово на Христа Бога и Боговдъхновеното учение на Св. Православна Църква да достигнат до повече хора. Надяваме се да ни извините ако случайно сме допуснали някаква грешка, при написване на текстове или нещо друго. Имаме и канал в Youtube, където може да чуете аудио записи на проповеди и слова на Св. Отци. Разбира се и за тях се извиняваме понеже записите не са професионални.