24 май 2015 г.

Деня на българската просвета и култура в Гоце Делчев


Неврокопският митрополит Серафим взе участие в празничното шествие и в тържествените мероприятия в гр. Гоце Делчев (Неврокоп) по случай Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост.

Съгласно многогодишната традиция на 24 май централната градска улица бе залята от море празнуващи лица на млади и възрастни, обединени от радостта от делото на Светите братя Кирил и Методий и техните следовници. Празничното шествие бе поведено от кмета на гр. Гоце Делчев Владимир Москов, от Неврокопския митрополит Серафим и от общински и духовни служители, последвани от учениците и от настоящите и бившите абитуриенти от училищата в града.
Със силна емоционална реч Неврокопският митрополит Серафим благослови всички празнуващи ученици, учители, абитуриенти, абсолвенти и всички жители на града и общината и им пожела укрепване в полезното и доброто и успехи.

Снимки: Община Гоце Делчев и вестник "Хроника"
Блогът се поддържа от православни младежи обучаващи се в Софийската Духовна Семинария "Св. Йоан Рилски" и Богословския Факултет към Софийския университет "Св. Климент Охридски". Той е създаден, за да може светлото спасително Слово на Христа Бога и Боговдъхновеното учение на Св. Православна Църква да достигнат до повече хора. Надяваме се да ни извините ако случайно сме допуснали някаква грешка, при написване на текстове или нещо друго. Имаме и канал в Youtube, където може да чуете аудио записи на проповеди и слова на Св. Отци. Разбира се и за тях се извиняваме понеже записите не са професионални.