20 май 2015 г.

Ученици посетиха сградата на Неврокопската света митрополия

На 14 май, по повод Седмицата на отворените врати на Ресурсен център – Благоевград, ученици на ресурсно подпомагане от район Гоце Делчев са посетили сградата на Неврокопската света митрополия, това съобщават от югозападната епархия.
Лично Неврокопският митрополит Серафим се е срещнал с децата. Беседата с тях е била за християнските добродетели в живота на всеки човек и християнин. Освен почерпка на децата са били дадени и подаръци. В знак на благодарност към митрополит Серафим и ръководството на Св. Митрополия, децата изпълниха песента "Високи сини планини".

Неврокопска митрополия в доста голяма степен работи с най-малките й еноряши и пасоми. Всеизвестни са детските лагери, които се организират в Хаджидимовския манастир „Св. Георги Победоносец”. Православният информационен център в Благоевград също организира множество дейности предимно за и с деца. Неделните училища в епархията също спомагат за цялостната дейност и политика за работа с най-малките християни от страна на епархийското ръководство.


Снимка: Неврокопска св. Митрополия
Блогът се поддържа от православни младежи обучаващи се в Софийската Духовна Семинария "Св. Йоан Рилски" и Богословския Факултет към Софийския университет "Св. Климент Охридски". Той е създаден, за да може светлото спасително Слово на Христа Бога и Боговдъхновеното учение на Св. Православна Църква да достигнат до повече хора. Надяваме се да ни извините ако случайно сме допуснали някаква грешка, при написване на текстове или нещо друго. Имаме и канал в Youtube, където може да чуете аудио записи на проповеди и слова на Св. Отци. Разбира се и за тях се извиняваме понеже записите не са професионални.