19 май 2015 г.

Благотворителна кампания „Деца помагат на деца”

Православното братство при храм „Св. Пророк Илия” кв. Дружба 2, София организира кампания за набиране на футболни, баскетболни и волейболни топки. От братството се надяват партньори да им бъдат столични училища, а кампанията  да премине под мотото ”Деца помагат на деца”. В случай че събраното надхвърли  очакванията от православното братство възнамеряват да зарадват и деца от други домове, с които имат връзка. В края на кампанията ще се отчетат с точен списък за получените и дарени топки. Тази кампания е продължение от по-предишна акция за набиране на дрехи, за децата от ПУ „Драган Манчов”, Велинград. След като от братството направили дарението в дома установили, че децата имат нужда от топки за игра, която е жизнено важна за тяхното развитие.


Всеки, който желае да се включи в кампанията може да донесе футболна, баскетболна или волейболна топка  в двора на храм “Св. пророк Илия” на 24 и 31 май от 9 до14 часа!

Снимки: http://svetiilia.bg



Блогът се поддържа от православни младежи обучаващи се в Софийската Духовна Семинария "Св. Йоан Рилски" и Богословския Факултет към Софийския университет "Св. Климент Охридски". Той е създаден, за да може светлото спасително Слово на Христа Бога и Боговдъхновеното учение на Св. Православна Църква да достигнат до повече хора. Надяваме се да ни извините ако случайно сме допуснали някаква грешка, при написване на текстове или нещо друго. Имаме и канал в Youtube, където може да чуете аудио записи на проповеди и слова на Св. Отци. Разбира се и за тях се извиняваме понеже записите не са професионални.