29 май 2015 г.

Благотворителна изложба на икони в Стара Загора

В благотворителна изложба на икони, нарисувани от деца от неделните училища при Старозагорските храмове "Св. Игнатий Старозагорски" и "Света Троица" бяха събрани 1100 лв., съобщава Дарик радио.
Експозицията на иконати бе подредена в Художествената галерия в гр. Стара Загора и бе с продължителност девет дни, а менно от 21 до 30 април.

Над 70 творби на близо 40 деца бяха включени в изложбата. Децата са ученици от двете неделни училища. Средствата са предназначени за изграждането на Образователен център към храм „Света Троица" в Стара Загора. От църковното настоятелство са направили идеен проект, който е на стойност 30 000 лева.
От дарения преди изложбата са събрани 2000 лева. С парите от продадените рисувани икони и нови дарения сумата стига до 5000 лева.

„Все още не сме сигурни как ще продължим набирането на средства оттук нататък. Ще започнем изграждането на образователния център обаче едва когато разполагаме с поне половината средства", обясни свещеноиконом Евгений Димитров, председател на храм „Света Троица".

По информация на http://dariknews.bg/
Блогът се поддържа от православни младежи обучаващи се в Софийската Духовна Семинария "Св. Йоан Рилски" и Богословския Факултет към Софийския университет "Св. Климент Охридски". Той е създаден, за да може светлото спасително Слово на Христа Бога и Боговдъхновеното учение на Св. Православна Църква да достигнат до повече хора. Надяваме се да ни извините ако случайно сме допуснали някаква грешка, при написване на текстове или нещо друго. Имаме и канал в Youtube, където може да чуете аудио записи на проповеди и слова на Св. Отци. Разбира се и за тях се извиняваме понеже записите не са професионални.