29 май 2015 г.

Чудотворната икона "Умиление" посети гр. Дупница

С благословението на Негово Светейшество Българския патриарх и Софийски митрополит Неофит, християните от гр. Дупница, Софийска епархия посрещнаха чудотворната икона на Майката Божия - "Умиление", която по настоящем пребивава в гр. Видин. 
Иконата бе посрещната с литийно шествие от архиерейският наместник на Дупнишка духовна околия иконом Георги Паликарски, който заедно с духовници от околията посрещна чудотворният образ на Божията майка.

Предложението за идването на чудотворна икона, която да дойде в Дупница, за да благослови вярващите християни е на отец Георги Паликарски и кметът на града инж. Методи Чимев. 
На площада  в града бе отслужен молебен за здраве,  благоденствие и спиране на злощастните инциденти на жителите от Дупница, като в него се включиха всички духовници от региона и стотици дупничани. След молебена бе прочетена и молитва за изцерение на единственото оцеляло момче след тежката катастрофа в с. Яхиново, която катастрофа взе четири жертви. 
Иконата остана за поклонение в Дупница до 27-ми май, след което бе върната обратно във Видинска епархия, където се и съхранява. Иконата се съхранява в притвора на  катедралния храм "Св. вмчк Димитър Солунски" във Видин. 
Снимки: Видинска митрополия



Блогът се поддържа от православни младежи обучаващи се в Софийската Духовна Семинария "Св. Йоан Рилски" и Богословския Факултет към Софийския университет "Св. Климент Охридски". Той е създаден, за да може светлото спасително Слово на Христа Бога и Боговдъхновеното учение на Св. Православна Църква да достигнат до повече хора. Надяваме се да ни извините ако случайно сме допуснали някаква грешка, при написване на текстове или нещо друго. Имаме и канал в Youtube, където може да чуете аудио записи на проповеди и слова на Св. Отци. Разбира се и за тях се извиняваме понеже записите не са професионални.