7 ноември 2015 г.

БНТ 2 излъчва на живо службата от Св. Александър Невски

БНТ 2 утре ще излъчи на живо тържественото съборно богослужение от Храм-Паметника „Св. Александър Невски”. Богослужението ще започне от 9:30 часа, а Вселенският патриарх Вартоломей ще бъде посрещнат от 9:10 часа. По БНТ 2 може да гледате цялото богослужение, специалният ефир ще започне от 9:00 часа. Коментарът в ефир по време на утрешното богослужение ще бъде на до. Костадин Нушев от Богословския факултет при СУ. 

Всяка неделя по БНТ 2 може да гледате литургиите на живо. Градовете, от които се излъчват богослуженията са София, Благоевград и Варна.
Блогът се поддържа от православни младежи обучаващи се в Софийската Духовна Семинария "Св. Йоан Рилски" и Богословския Факултет към Софийския университет "Св. Климент Охридски". Той е създаден, за да може светлото спасително Слово на Христа Бога и Боговдъхновеното учение на Св. Православна Църква да достигнат до повече хора. Надяваме се да ни извините ако случайно сме допуснали някаква грешка, при написване на текстове или нещо друго. Имаме и канал в Youtube, където може да чуете аудио записи на проповеди и слова на Св. Отци. Разбира се и за тях се извиняваме понеже записите не са професионални.