22 ноември 2015 г.

Бездна между поколенията

Светът се превърна в лудница. Малките деца си лягат да спят в полунощ, а трябва да си лягат при залез-слънце. Затворени са в жилищните блокове, сред бетона и де включват в начина на живот на възрастните. Що да сторят децата, що да сторят и родителите? Идват децата и ми казват: "Родителите не ни разбират". Идват родителите и казват: "Децата не ни разбират". Получила се е пропаст между родителите и децата. За да изчезне тази пропаст, необходимо е родителите да се поставят на мястото на децата и децата на мястото на родителите.
Ако сега децата не мъчат родителите си, то когато по-късно те станат родители, техните деца също няма да им причиняват мъка. Докато ако сега са непослушни и причиняват мъка на родителите си, и техните деца по-късно ще ги измъчват, защото ще влязат в действие духовните закони. 

Автор: Св. Паисий Светогорец
Източник: "С болка и любов за съвременния човек", Слова, Том 1
Блогът се поддържа от православни младежи обучаващи се в Софийската Духовна Семинария "Св. Йоан Рилски" и Богословския Факултет към Софийския университет "Св. Климент Охридски". Той е създаден, за да може светлото спасително Слово на Христа Бога и Боговдъхновеното учение на Св. Православна Църква да достигнат до повече хора. Надяваме се да ни извините ако случайно сме допуснали някаква грешка, при написване на текстове или нещо друго. Имаме и канал в Youtube, където може да чуете аудио записи на проповеди и слова на Св. Отци. Разбира се и за тях се извиняваме понеже записите не са професионални.