16 ноември 2015 г.

Първи женски манастир ще бъде изграден в гр. Сахалин, Русия за Рождество Христово

Манастирът в чест на Успение Богородично в гр. Сахалин  ще бъде първият женски манастир на острова.
"Изграждането на манастира е в непосредствена близост до гр. Южносахалинск и е планирано до Рождество Христово 2016 г., когато в него ще бъде произнесена първата монашеска молитва".
В обителта ще живеят 15 монахини, част от тях имат опит в монашеския живот. За сега на територията на бъдещия манастир е построен само храм. В момента се строят килии, трапезария и помощни помещения.

"Манастирите винаги са били крепост на православието. Манастирът винаги остава верен на традицията, отстоява догмите на Църквата, историята на страната ", - пише сайта на Сахалинската епархия, цитиран от Правмир.ру..
Първият в Сахалин девически манастир ще бъде един от малкото в Далечния изток. Още преди Революцията на острова не са строени манастири, особено пък женски. В района има един мъжки манастир посветен на „Света Богородица“, в град Корсаков.

Превод: Николина Александрова
Блогът се поддържа от православни младежи обучаващи се в Софийската Духовна Семинария "Св. Йоан Рилски" и Богословския Факултет към Софийския университет "Св. Климент Охридски". Той е създаден, за да може светлото спасително Слово на Христа Бога и Боговдъхновеното учение на Св. Православна Църква да достигнат до повече хора. Надяваме се да ни извините ако случайно сме допуснали някаква грешка, при написване на текстове или нещо друго. Имаме и канал в Youtube, където може да чуете аудио записи на проповеди и слова на Св. Отци. Разбира се и за тях се извиняваме понеже записите не са професионални.