17 януари 2016 г.

Повече от 7000 християни са убити през миналата година

Повече от 7000 християни са убити заради вярата си в различни страни през 2015 г. Това е с почти 3000 души повече, отколкото през 2014 г., заяви в четвъртък британският сайт "Christian Today", позовавайки се на данни от доклад на международната правозащитна християнска  организация "Открытые двери".

В допълнение 2400 църкви са били нападнати или унищожени през изминалата година. Най-много  християни са преследвани в Северна Корея, където в трудови лагери се намират между  50-70 000 души, заяви организацията. В списъка на най-опасните за християните страни  са Ирак, Либия, Сирия, Иран, Афганистан, Пакистан, Сомалия, Судан, Еритрея, Нигерия.

Превод: Николина Александрова

         Източник: www.sedmitza.ru
Блогът се поддържа от православни младежи обучаващи се в Софийската Духовна Семинария "Св. Йоан Рилски" и Богословския Факултет към Софийския университет "Св. Климент Охридски". Той е създаден, за да може светлото спасително Слово на Христа Бога и Боговдъхновеното учение на Св. Православна Църква да достигнат до повече хора. Надяваме се да ни извините ако случайно сме допуснали някаква грешка, при написване на текстове или нещо друго. Имаме и канал в Youtube, където може да чуете аудио записи на проповеди и слова на Св. Отци. Разбира се и за тях се извиняваме понеже записите не са професионални.