22 август 2012 г.

ПОСРЕЩАНЕ НА МОЩИТЕ НА СВ. ПРАВЕДНИ ЙОАКИМ И АННА

снимка:  http://www.plovdivskamitropolia.bg
В Пловдив тържествено бяха посрещнати мощите на св. Праведни Йоаким и Анна. Церемонията по посрещането започна от 18 часа с литийно шествие предвождано от двамата митрополити Пловдивски Николай и митрополита на Тамасу Исайя. Нататък програмата продължи с празнична вечерня.
На следващия ден св. Литургия бе отслужена от двамата митрополити в съслужение с дошлите да уважат духовния празник в Пловдив -  Сливенският митрополит  Йоаникий, Плевенският митрополит Игнатий и игуменът на Троянската св. Обител Браницки епископ Григорий.
Програмата по честванията ще продължи до 23 август, тогава по програма трябва да има концерт в Античния театър в Пловдив от 20 часа. След това мощите на св. Йоаким и Анна ще останат за поклонение в Пловдив до 25 август след това ще заминат за Смолян,  където ще бъдат посрещнати в храм „Свети Висарион”. 
Повече за програмата по посрещането на мощите на Светите Йоаким и Анна може да прочете (тук), а за да видите повече снимки от духовното тържество (тук) и (тук).
Блогът се поддържа от православни младежи обучаващи се в Софийската Духовна Семинария "Св. Йоан Рилски" и Богословския Факултет към Софийския университет "Св. Климент Охридски". Той е създаден, за да може светлото спасително Слово на Христа Бога и Боговдъхновеното учение на Св. Православна Църква да достигнат до повече хора. Надяваме се да ни извините ако случайно сме допуснали някаква грешка, при написване на текстове или нещо друго. Имаме и канал в Youtube, където може да чуете аудио записи на проповеди и слова на Св. Отци. Разбира се и за тях се извиняваме понеже записите не са професионални.