23 юли 2013 г.

Нова книга: "ДУШЕПОЛЕЗНА КНИГА ЗА ЧЕСТОТО ПРИЧАСТЯВАНЕ СЪС СВЕТИТЕ ХРИСТОВИ ТАЙНИ"

КНИГА МНОГО ДОБРА И ПОЛЕЗНА ЗА ПРАВОСЛАВНИЯ ХРИСТИЯНИН
"В тази малка книжка истинският православен християнин ще открие голямата радост и стремеж към непрестанното единение с Христа – причастяването с Тялото и Кръвта на Спасителя. Тя е плод на сътрудничеството на двама забележителни светии, живели в Гърция през втората половина на XVIII и началото на XIX в. – Атонския монах Никодим и Коринтския митрополит Макарий. Също така те са съставители и издатели на една от най-известните книги за духовен живот в православния свят – "Добротолюбие".
Автори: св. Никодим Светогорец св. Макарий Коринтски
Книгата се издава с благословението на Негово Високопреосвещенство Видинския митрополит Дометиан.
Повече прочетете в сайта - http://www.bogonosci.com/ , който ви и препоръчваме. В него ще откриете множество проповеди, беседи както и богословски съчинения. Има голям избор от различни по рода си теми. Сайта се поддържа от православни свещеници.


Блогът се поддържа от православни младежи обучаващи се в Софийската Духовна Семинария "Св. Йоан Рилски" и Богословския Факултет към Софийския университет "Св. Климент Охридски". Той е създаден, за да може светлото спасително Слово на Христа Бога и Боговдъхновеното учение на Св. Православна Църква да достигнат до повече хора. Надяваме се да ни извините ако случайно сме допуснали някаква грешка, при написване на текстове или нещо друго. Имаме и канал в Youtube, където може да чуете аудио записи на проповеди и слова на Св. Отци. Разбира се и за тях се извиняваме понеже записите не са професионални.