15 септември 2014 г.

Започна учебната година в Пловдивската Духовна Семинария "Св. Св. Кирил и Методий"

С молебен започна новата учебна година във втората духовна семинария у нас - Пловдивската. Молебена възглави Негово Високопреосвещенство Пловдивският митрополит Николай, а в съслужение с него бяха Знеполски епископ Арсений, ефимериите на семинарията и духовници от Пловдив.
Тази година приетите ученици в първи курс са 14 на брой. В края на молебена митрополит Николай се обърна към тях, като ги посъветва с труд и дръзновение да постоянстват в учението, което им предстои. В края на словото си митрополит Николай им предаде и благословението на Негово Светейшество Неофит Патриарх Български и на Св. Синод на Българската Православна Църква - Българска Патриаршия,  под чиято опека е духовното училище.

Тази година учениците от духовната семинария ще се обучават редом с курсистите, приети в новата Духовна академия, която се появи по идея и настояване на Пловдивския митрополит. Към момента Духовната академия няма акредитация и нейните дипломи не са признати от българското образование.

Блогът се поддържа от православни младежи обучаващи се в Софийската Духовна Семинария "Св. Йоан Рилски" и Богословския Факултет към Софийския университет "Св. Климент Охридски". Той е създаден, за да може светлото спасително Слово на Христа Бога и Боговдъхновеното учение на Св. Православна Църква да достигнат до повече хора. Надяваме се да ни извините ако случайно сме допуснали някаква грешка, при написване на текстове или нещо друго. Имаме и канал в Youtube, където може да чуете аудио записи на проповеди и слова на Св. Отци. Разбира се и за тях се извиняваме понеже записите не са професионални.