11 септември 2014 г.

Пловдивска митрополия си върна манастир "Св. Св. Кирик и Юлита"

"Извънреден празник - тържество на правдата и православната вяра". Такъв беше днешният ден в Пловдивска епархия - извънреден празник. Такъв е, защото Пловдивска св. Митрополия си върна манастира "Св. Св. Кирик и Юлита", който до момента бе ползван от Съюза на архитектите в България. В продължение на 6 години Пловдивският митрополит Николай води съдебна битка, която и спечели. В продължение на 30 минути камбаните на всички храмове в Пловдивска епархия биха празнично. Във възстановения манастир бяха пренесени всички светини на Пловдивска епархия - мощи и чудотворни икони. Благодарственият молебен възглави Негово Високопреосвещенство митрополит Николай, като молитвено в него се включиха и стотици християни, дошли да въздадат на Бога благодарение за справедливостта, която възтържествува.
Литийното шествие до портите на манастира бе водено от Пловдивския митрополит; редом с него вървяха и повечето свещеници от Пловдивска епархия. Митрополит Николай заяви, че богослужебният и монашески живот в манастира се възстановява от днес.

Блогът се поддържа от православни младежи обучаващи се в Софийската Духовна Семинария "Св. Йоан Рилски" и Богословския Факултет към Софийския университет "Св. Климент Охридски". Той е създаден, за да може светлото спасително Слово на Христа Бога и Боговдъхновеното учение на Св. Православна Църква да достигнат до повече хора. Надяваме се да ни извините ако случайно сме допуснали някаква грешка, при написване на текстове или нещо друго. Имаме и канал в Youtube, където може да чуете аудио записи на проповеди и слова на Св. Отци. Разбира се и за тях се извиняваме понеже записите не са професионални.