13 ноември 2014 г.

Започва Рождественския пост

"Да постим с пост приятен, благоугоден на Господа: истинският пост е отчуждение от зли дела, въздържане на езика, отлагане на яростта, отлъчване на похотите и лъжите. Това е истинският благоприятен пост." Отново настъпи времето на поста, време благодатно за подвиг и угаждане на Бога. 
Приятели, пожелаваме ви спасителен и спокоен пост. Борете се със страстите и похотите, с поднебесните духове на злобата. Нека по молитвите на Майката Божия и на всички Божий угодници да достигнем благодатния ден на Рождеството Христово.

Простено, простете!

Лек и спасителен пост!


Екип на Блог "Добротолюбие".
Блогът се поддържа от православни младежи обучаващи се в Софийската Духовна Семинария "Св. Йоан Рилски" и Богословския Факултет към Софийския университет "Св. Климент Охридски". Той е създаден, за да може светлото спасително Слово на Христа Бога и Боговдъхновеното учение на Св. Православна Църква да достигнат до повече хора. Надяваме се да ни извините ако случайно сме допуснали някаква грешка, при написване на текстове или нещо друго. Имаме и канал в Youtube, където може да чуете аудио записи на проповеди и слова на Св. Отци. Разбира се и за тях се извиняваме понеже записите не са професионални.