29 ноември 2014 г.

Празничен концерт в Петрич

Днес като продължение на честванията на 120-та годишнина от възстановяването на Неврокопска епархия в катедралния храм на гр. Петрич "Св. Успение Богородично" се състоя празничен концерт с православни песнопения. Митрополитският хор "Йером. Неофит Рилски" с диригент протопсалт Йоанис Папахронис изпълни песенни части от утринното и вечерното богослужение и многолетствие.
Концертът бе предшестван от Вечерня, отслужена от иконом Ангел Кочев, архиерейски наместник на Петрична духовна околия и свещеник Михаил Хаджииванов, енорийски свещеник от Петрич, и дякон Николай Чопаков.
На концерта присъства и Негово Високопреосвещенство Неврокопският митрополит Серафим, който в слово изтъкна историческото значение на възстановяването на епархията и разказа за личността и делото на нейните достойни митрополити, негови предшественици, над чийто плодотворни дела надгражда с дейността си днес.
***
Един от предшествениците и строители на Неврокопска епархия, такава каквато е днес е и Неврокопският митрополит Борис, за който може да прочетете повече тук.

Снимки: Красимир Петров и Мария Недина


Блогът се поддържа от православни младежи обучаващи се в Софийската Духовна Семинария "Св. Йоан Рилски" и Богословския Факултет към Софийския университет "Св. Климент Охридски". Той е създаден, за да може светлото спасително Слово на Христа Бога и Боговдъхновеното учение на Св. Православна Църква да достигнат до повече хора. Надяваме се да ни извините ако случайно сме допуснали някаква грешка, при написване на текстове или нещо друго. Имаме и канал в Youtube, където може да чуете аудио записи на проповеди и слова на Св. Отци. Разбира се и за тях се извиняваме понеже записите не са професионални.