14 март 2015 г.

6 години Православен информационен център в Благоевград


На 13 март 2015г. Православният информационен център към Неврокопска св. Митрополия навърши 6 години. По този повод в центъра се състоя тържество, което Негово високопреосвещенство Неврокопският митрополит Серафим откри с тържествен водосвет. В края на водосвета митрополит Серафим пожела на трудещите се в него, на сътрудниците и на всички, които редовно посещават и участват в дейностите на центъра, още дълги години да се събират в него. След водосвета в центъра бе представена и видео-презентация, в която се обобщиха иначе многото дейности на Православния център. Центърът е открит на 16 февруари 2009 г. с благословението на покойния Неврокопски митрополит Натанаил.

 На тържеството бяха наградени всички сътрудници на Центъра. Сред наградените с грамота бе и екипът на Блог Добротолюбие. Божин Дончев и Ангел Карадаков бяха представителите на блога, на тържеството. Наградени бяха медиите, които редовно отразяват дейностите на Центъра, православни дейци, писатели, посетители и най-редовните читатели на православната библиотека към  Центъра. След тържеството Неврокопският митрополит Серафим отслужи и трета статия от Богородичния акатист в Благоевградския катедрален храм "Св. Въведение Богородично".
Православният информационен център извършва различни образователни и информационни дейности насочени както към деца и младежи, така и към възрастни хора. В тясно сътрудничество е с много  организации, медии и фирми, които спомагат за добрата работа на центъра. За своя рожден ден Православният център организира нова благотворителна кампания с хранителни продукти за деца от социално слаби семейства.
Екипът на Блог Добротюлие пожелава още дълги години служба и много благодатни плодове. Благодарим, че ни правите част от вашия екип. Бог да е с вас и вие с Него. Работата ви има плод и никога не се и замисляйте да спрете полезната си работа в делото на проповед и следване на Христа.





Блогът се поддържа от православни младежи обучаващи се в Софийската Духовна Семинария "Св. Йоан Рилски" и Богословския Факултет към Софийския университет "Св. Климент Охридски". Той е създаден, за да може светлото спасително Слово на Христа Бога и Боговдъхновеното учение на Св. Православна Църква да достигнат до повече хора. Надяваме се да ни извините ако случайно сме допуснали някаква грешка, при написване на текстове или нещо друго. Имаме и канал в Youtube, където може да чуете аудио записи на проповеди и слова на Св. Отци. Разбира се и за тях се извиняваме понеже записите не са професионални.