4 март 2015 г.

Париж: В турско семейство мироточи икона на Пресвета Богородица

Преди много години една семейна двойка от Турция (конкретно – от района Антакия) се преселила в Париж. Там те намерили работа и се заселили в предградие на Париж. Имената им са Есат и Севим Алдидароглу.
В техния дом в Париж винаги ще видите множество посетители не само от Франция, но и от чужбина. Всички те идват да видят иконата, наречена глава на семейството – не по друга причина, а именно поради чудо. Православната икона на Божията Майка от византийския период, която семейството намерило в Антакия и донесло със себе си в Париж (макар че те са мюсюлмани), започнала да източва сълзи, пише гръцкият портал Romfea.

Както казват самите Алдидароглу, тази икона им подарил православен монах грък от Либия през 2006 г. Още щом получили иконата, веднага почувствали нейната голяма святост и оттогава в дома им настъпил някакъв необясним мир.
Когато се преселили в Париж, с благоговение взели тази икона със себе си. Когато иконата била поставена в отделно помещение в новия дом, то, по свидетелство на съпрузите, тя веднага започнала да източва сълзи. Новината бързо се разпространила не само сред турците, но и сред християните.
Иконата „Всесвета Дева”, както я нарекло турското семейство, веднага станала място за поклонение и източник на чудеса.
Новината за новата икона се разпространила буквално по целия свят, и сега от Германия и Белгия идват да се поклонят на Божията Майка.
Есат Адидароглу разказва, че неотдавна дошла млада омъжена жена, която не можела да забременее, и това я карало много силно да скърби: бракът бил пред разпадане.
Жената дълго се молела на колене пред иконата на Богородица, и буквално след няколко дни позвънила и със сълзи разказала на съпрузите Адидароглу за това, че е станало чудо и очаква дете!
За скептиците, пише порталът, представяме фотографии на чудотворната икона на Божията Майка в дома на турското семейство в Париж, както и снимка на статията в турския вестник с характерно заглавие: „Чудо на Божията Майка в дома на един турчин”!

Превод: Татяна Филева
Източник: www.pravoslavie.ru.







Блогът се поддържа от православни младежи обучаващи се в Софийската Духовна Семинария "Св. Йоан Рилски" и Богословския Факултет към Софийския университет "Св. Климент Охридски". Той е създаден, за да може светлото спасително Слово на Христа Бога и Боговдъхновеното учение на Св. Православна Църква да достигнат до повече хора. Надяваме се да ни извините ако случайно сме допуснали някаква грешка, при написване на текстове или нещо друго. Имаме и канал в Youtube, където може да чуете аудио записи на проповеди и слова на Св. Отци. Разбира се и за тях се извиняваме понеже записите не са професионални.