31 май 2015 г.

На 1-ви юни в Украйна ще споменат всички деца загинали в Донбас

Във всички манастири и енорийски църкви на Украйнската Православна църква - Московска Патриаршия ще бъдат поменати и почетени децата убити в Донбас. Това съобщи до медиите пресцентъра на Киевска митрополия.
На 1-ви юни, ще бъдат прочетени упокойни молитви за всички деца станали жертви на сраженията в зоната на Источно-Украйнския въоръжен конфликт, ден в който честваме празника на Св. Дух. Тази година празникът съвпада и  с Международния ден за Закрила на Децата. Поменаването на децата и молитвата за душите им ще се изъврши с благословението на Негово Високопреосвещенство Киевския и на цяла Украйна митрополит Онуфрий, който е и предстоятел на Украйнската православна църква – Московска Патриаршия (УПЦ-МП).

Според официалната статистика 65 деца са били убити и 127 ранени през времетраенето на конфликта в Донбас.

Точният брой деца станали жертви на войната в Украйна е все още неизвестен.
Бог да ги прости вечна и блажена да бъде паметта им!
Превод от английски: Георги Германов
Източник: www.pravoslavie.ru
Блогът се поддържа от православни младежи обучаващи се в Софийската Духовна Семинария "Св. Йоан Рилски" и Богословския Факултет към Софийския университет "Св. Климент Охридски". Той е създаден, за да може светлото спасително Слово на Христа Бога и Боговдъхновеното учение на Св. Православна Църква да достигнат до повече хора. Надяваме се да ни извините ако случайно сме допуснали някаква грешка, при написване на текстове или нещо друго. Имаме и канал в Youtube, където може да чуете аудио записи на проповеди и слова на Св. Отци. Разбира се и за тях се извиняваме понеже записите не са професионални.