24 юни 2015 г.

Сливенска митрополия: Православни християни да не участват в парада на содомския грях

На официалния сайт на Сливенска св. Митрополия се появи обръщение адресирано до православните християни в Сливенска епархия. В съобщението се казва: "Българската православна църква пазейки Свещеното Писание и Свещеното Предание категорично е заявила своята отрицателна позиция срещу мъжеложството, „”като исконно и неотменимо убеждение, че хомосексуалността е противоестествена страст, която безусловно вреди на личността, семейството и обществото”. 
Припомняйки тази позиция на Църквата и думите на св. апостол Павел ”…..не участвайте в безплодните дела на тъмнината, напротив изобличавайте ги” /Еф.5:11/ и във връзка с предстоящото провеждане на София Прайд / парад нахомосексуалистите/ на 27. юни, 2015 година в гр. София, светата Сливенска митрополия призовава православните християни от Сливенска епархия, по никакъв начин да не участват в този парад на содомския грях и в неговата организация.
Отново светият апостол ни предупреждава че блудници, прелюбодейци и мъжеложци не ще наследят царството Божие./ 1 Кор. 6:9-10/".
Междувременно видни български общественици, интелектуалци и журналисти излязоха с открито писмо до кмета на София Йорданка Фандъкова. Те призовават да не се разрешава поредния гей-парад в центъра на столицата.
Очаква се гай-парадът да се проведе тази събота, 27 юни, в идеалния център на столицата.
Блогът се поддържа от православни младежи обучаващи се в Софийската Духовна Семинария "Св. Йоан Рилски" и Богословския Факултет към Софийския университет "Св. Климент Охридски". Той е създаден, за да може светлото спасително Слово на Христа Бога и Боговдъхновеното учение на Св. Православна Църква да достигнат до повече хора. Надяваме се да ни извините ако случайно сме допуснали някаква грешка, при написване на текстове или нещо друго. Имаме и канал в Youtube, където може да чуете аудио записи на проповеди и слова на Св. Отци. Разбира се и за тях се извиняваме понеже записите не са професионални.