15 юли 2015 г.

Християните от храм "Св. Пророк Илия" канят за храмовия си празник

По повод навършването на 20 години от освещаването на столичния храм „Св. пророк Илия” намиращ се в жк. Дружба 2, духовенството под председателството на протойерей Емилиян Костадинов и миряните от храма канят всички православни християни да съучастват в празника им. Празничното честване на небесния покровител на енорията в Дружба 2 ще започне на 19-ти юли от 9.00 ч. с Божествена Света Литургия. От 11.00 ч. Децата от неделното училище при храма ще изнесе тържествен концерт, а от 18 часа ще започне и празничната вечерня с петохлебие.


На 20-ти юли от 9 часа в храма ще бъде отслужена Архиерейска Божествена Света Литургия, а от 11 часа ще бъде извършен и  Водосвет за празника. „Нека заедно споделим радостта на храмовия ни празник”, приканват от Църковното настоятелство на храм „Св. Пророк Илия”.
Блогът се поддържа от православни младежи обучаващи се в Софийската Духовна Семинария "Св. Йоан Рилски" и Богословския Факултет към Софийския университет "Св. Климент Охридски". Той е създаден, за да може светлото спасително Слово на Христа Бога и Боговдъхновеното учение на Св. Православна Църква да достигнат до повече хора. Надяваме се да ни извините ако случайно сме допуснали някаква грешка, при написване на текстове или нещо друго. Имаме и канал в Youtube, където може да чуете аудио записи на проповеди и слова на Св. Отци. Разбира се и за тях се извиняваме понеже записите не са професионални.