13 януари 2016 г.

Официално "Добротолюбие" е в тясно сътрудничество с гръцкия православен новинарски сайт "Ромфеа"


От днес официално „Добротолюбие“ е в сътрудничество с православната гръцка интернет медия „Ромфеа“.
Romfea.gr е сред най-популярните гръцки православни медии не само в страната, но и в чужбина. Освен с добре оформения си сайт, Ромфеа разполага и с 24-часов пресцентър, който се грижи непрекъснато да обновява потока от информация и да държи в течение читателите какво се случва по света.

Създател на сайта и на информационния пресцентър е г-н Емилиос Полигенис, който има дългогодишен опит в работата си с църковната медия. Освен че е работил за Гръцката архиепископия, той е писал и статии за неправителствената организация „Солидарност“, както и е водил предаване за църковни новини по радиото. Освен г-н Полигенис, за Ромфеа работят и пишат много сериозни и отличили се журналисти, занимаващи се от години с жанра на църковния репортаж.
Ромфеа има сътрудници още и в Русия, Турция, Йерусалим, Александрия, Америка и Кипър.
От днес „Добротолюбие“  има правото да публикува и обменя информация от всякакъв тип с Ромфеа, чрез което нашите читатели ще могат да обогатят познанията си за нашата съседка не само с разнообразните и интересни предавания, но и да се информират какво се случва в Гърция по отношение на православната вяра. Надяваме се това ново начало да ни помогне „Добротолюбие“ да се развива и да привлича все повече читателски интерес за слава Божия!
Очаквайте и специално интервю със създателя на Ромфеа.

За повече информация, може да посетите самия сайт – www.romfea.gr


Блогът се поддържа от православни младежи обучаващи се в Софийската Духовна Семинария "Св. Йоан Рилски" и Богословския Факултет към Софийския университет "Св. Климент Охридски". Той е създаден, за да може светлото спасително Слово на Христа Бога и Боговдъхновеното учение на Св. Православна Църква да достигнат до повече хора. Надяваме се да ни извините ако случайно сме допуснали някаква грешка, при написване на текстове или нещо друго. Имаме и канал в Youtube, където може да чуете аудио записи на проповеди и слова на Св. Отци. Разбира се и за тях се извиняваме понеже записите не са професионални.