22 януари 2016 г.

Махмуд Абас: "Християните - солта на земята"

По време на приема, организиран от духовенството на Арменската църква във Витлеемската църква Рождество Христово на 18-ти януари (понеделник), президента на Палестина Махмуд Абас изрази подкрепата си за християните в Св. Земи, предава руският информационен сайт pravoslavie.ru.
Президентът поздрави арменското духовенство и подчерта необходимостта от запазване на християнското присъствие в размирния регион. Той каза: "Ние - един народ, роднини, братя. Покланяме се на един Бог, живеем в една държава, нека се грижим за нея". 

Също така, Абас заяви още, че всички граждани на Палестина  са "подложени на ежедневен терор, независимо от тяхната националност или религия" - и затова органите на държавата, " за която са скъпоценни всяка капка кръв на всеки гражданин" е призвана да се "противопостави срещу несправедливостта с мирни средства". 

Блогът се поддържа от православни младежи обучаващи се в Софийската Духовна Семинария "Св. Йоан Рилски" и Богословския Факултет към Софийския университет "Св. Климент Охридски". Той е създаден, за да може светлото спасително Слово на Христа Бога и Боговдъхновеното учение на Св. Православна Църква да достигнат до повече хора. Надяваме се да ни извините ако случайно сме допуснали някаква грешка, при написване на текстове или нещо друго. Имаме и канал в Youtube, където може да чуете аудио записи на проповеди и слова на Св. Отци. Разбира се и за тях се извиняваме понеже записите не са професионални.