12 февруари 2016 г.

Телевизионният канал „Цариград” стартира специален проект, който ще отразява срещата на Патриарх Кирил с папа Франциск


Москва, 12 февруари 2016 г
На 12 февруари 2016 г. в 20:00 ч ще започне излъчването си специален проект на телевизионния канал „Цариград” – „Среща на хилядолетието”, посветен на срещата между руския патриарх Кирил и римския папа Франциск.
 В рамките на телевизионния проект ще се проведе пряко предаване от Хавана, от мястото на историческото събитие. Освен това в хода на четиричасовия телевизионен ефир в отразяването на срещата ще вземат участие и известни представители на духовенството, журналисти и учени. На сайта на телевизионния канал „Цариград” вече е достъпна страницата на проекта (виж тук), където са публикувани статии, интервюта, коментари и други материали. Срещата на предстоятелите на двете църкви  можете да проследите  в реално време. 

Източник: pravoslavie.ru
Над новината работи: Ренета Трифонова

Блогът се поддържа от православни младежи обучаващи се в Софийската Духовна Семинария "Св. Йоан Рилски" и Богословския Факултет към Софийския университет "Св. Климент Охридски". Той е създаден, за да може светлото спасително Слово на Христа Бога и Боговдъхновеното учение на Св. Православна Църква да достигнат до повече хора. Надяваме се да ни извините ако случайно сме допуснали някаква грешка, при написване на текстове или нещо друго. Имаме и канал в Youtube, където може да чуете аудио записи на проповеди и слова на Св. Отци. Разбира се и за тях се извиняваме понеже записите не са професионални.