29 юни 2013 г.

Петровден в Софийската Духовна Семинария

На 29 юни, когато Православната Църква чества паметта на Великите мъже апостолите Петър и Павел по традиция в Софийската Духовна Семинария "Св. Йоан Рилски" се състоя връчване на дипломите на завършващият пети курс. Тази година от Св. Синод на Българската Православна Църква бе изпратен Негово Преосвещенство Тивериополски Епископ Тихон председател на Храм - Паметника Св. Александър Невски. В богослужението участие взеха и Йеромонах Зотик от Руската Църква "Св. Николай" и ефимерийте Свещеник Божидар Маринов и Свещеник Константин Цанков. На края на богослужението епископ Тихон произнесе прочувствено слово, в което увеща завършващите да не падат духом, а винаги да се надяват на Господа, който е техен помощник във всичко.
След думите на Негово Преосвещенство кратко слово произнесе и и.д. Ректора на Софийската Семинария Димитър Костадинов, а след него няколко думи каза и декана на Богословския Факултет към Софийския Университет "Св. Климент Охридски" Александър Омарчевски. От страна на завършващия курс слово произнесе Мартин Кременлиев в него той припомни на всички изминалите години в духовното училище, благодари на духовниците, преподавателите, възпитателите и миряните от храма в Семинарията.
Празничната програма завърши с тържествен обяд в столовата на Семинарията. 

Снимки: Радостина Тричкова






















































Блогът се поддържа от православни младежи обучаващи се в Софийската Духовна Семинария "Св. Йоан Рилски" и Богословския Факултет към Софийския университет "Св. Климент Охридски". Той е създаден, за да може светлото спасително Слово на Христа Бога и Боговдъхновеното учение на Св. Православна Църква да достигнат до повече хора. Надяваме се да ни извините ако случайно сме допуснали някаква грешка, при написване на текстове или нещо друго. Имаме и канал в Youtube, където може да чуете аудио записи на проповеди и слова на Св. Отци. Разбира се и за тях се извиняваме понеже записите не са професионални.