8 август 2015 г.

Варненска митрополия изказа съболезнования по повод кончината на сина, на Президента Росен Плевнелиев

Варненският и Великопреславски митрополит Йоан и ръководството на Варненската Св. Митрополия изказват своите искрени съболезнования към семейството на Президента на Република България, г-н Росен Плевнелиев. "Бог да упокои в селенията на праведните раба си Филип!", се казва в съобщението на Варненска Св. Митрополия. 
Новината за кончината на 14-годишния Филип Плевнелиев бе съобщена по-рано днес от прессекретариата на държавния глава. В съобщението се посочва, че в този изключително труден момент семейството на президента моли бъде оставено на спокойствие в скръбта му.

По информация на агенция Фокус първородният син на президента Росен Плевнелиев - Филип, е починал от изключително рядко заболяване без никакви предварителни признаци и симптоми по време на растежа, което е довело до остро разслояване на аортата от излизането й от сърцето по цялото протежение на тялото. Това е предизвикало кръвоизлив в организма, причинил фаталния край за кратко време. 

Екипът на Блог Добротолюбие също изказва своите съболезнования към семейството на Президента на Република България, Росен Плевнелиев по повод кончината на първородния му син Филип.
Бог да го прости! Вечна и блажена да бъде паметта му!
Блогът се поддържа от православни младежи обучаващи се в Софийската Духовна Семинария "Св. Йоан Рилски" и Богословския Факултет към Софийския университет "Св. Климент Охридски". Той е създаден, за да може светлото спасително Слово на Христа Бога и Боговдъхновеното учение на Св. Православна Църква да достигнат до повече хора. Надяваме се да ни извините ако случайно сме допуснали някаква грешка, при написване на текстове или нещо друго. Имаме и канал в Youtube, където може да чуете аудио записи на проповеди и слова на Св. Отци. Разбира се и за тях се извиняваме понеже записите не са професионални.