14 ноември 2015 г.

В София ще бъде прочетена молитва за загиналите при кървавите атентати във Френската столица

От Отдел "Връзки с обществеността" при Св. Синод на БПЦ съобщават, че в утрешния ден неделя, когато се отбелязва Световния ден за възпоменаване на жертвите при пътно-транспортни произшествия по решение на Светия Синод, в храмовете на Българската православна църква по време на светата Литургия ще бъде отправено специално прошение към Бога за всички загинали. На църковнославянски то звучи така: „Еще молимся о упокоении душ усопших раб Божиих: всех погибших при злополучении, и о еже проститися им всякому прегрешению, вольному же и невольному“. А на български език е следното: "За упокоение душите на починалите Божии раби: всички загинали при злополуки, да им се прости всяко прегрешение, волно и неволно"

С тази молитва ще се помолят духовенството и миряните на Българската православна църква в утрешния ден. С благословението на Негово Светейшество Българския патриарх Неофит молитвата към Бога за упокоение душите на починалите при злополуки ще бъде отправена и за загиналите при кървавите атентати във Френската столица мирни граждани. 
Светейшият Български патриарх и Софийски митрополит Неофит ще се помоли за всички невинно загинали православни християни, за утеха на техните близки и мир по света утре в столичната митрополитска катедрала "Св. Вмца Неделя", където ще вземе молитвено участие.
Блогът се поддържа от православни младежи обучаващи се в Софийската Духовна Семинария "Св. Йоан Рилски" и Богословския Факултет към Софийския университет "Св. Климент Охридски". Той е създаден, за да може светлото спасително Слово на Христа Бога и Боговдъхновеното учение на Св. Православна Църква да достигнат до повече хора. Надяваме се да ни извините ако случайно сме допуснали някаква грешка, при написване на текстове или нещо друго. Имаме и канал в Youtube, където може да чуете аудио записи на проповеди и слова на Св. Отци. Разбира се и за тях се извиняваме понеже записите не са професионални.