14 ноември 2015 г.

Изявление на митрополит Емануил, Президент на събранието на Православните митрополити на Франция (AEOF), спрямо атентатите от 13-ти ноември 2015 г. в Париж.

Париж, 14 ноември 2015

„Хората са телесни и нищожни и нито едно страдание не може да се понесе без Божията благодат, която ни укрепва“ (Молитва към св. Наум Охридски)

Безпрецедентни терористични атаки отново изпълниха със страх сърцата на парижани. От мое име и това на всички православни френски епископи, силно се моля за загиналите и пострадалите и осъждам като недопустими тези варварски деяния.
Тези трагични случки са знак и апел за национално уединение, да се научим да живеем заедно един със друг и един до друг, да се научим как да водим съвместен живот и най-вече да запазим фондациите на нашата Република.

Призовавам всички православни християни във Франция да молят Бога за упокоение на загиналите и страдащите, за техните семейства и близки. Всички да се помолим за Франция и за всички държави засегнати от тероризма.


Превод от френски : Георги Германов


Източник : http://www.aeof.fr/
Блогът се поддържа от православни младежи обучаващи се в Софийската Духовна Семинария "Св. Йоан Рилски" и Богословския Факултет към Софийския университет "Св. Климент Охридски". Той е създаден, за да може светлото спасително Слово на Христа Бога и Боговдъхновеното учение на Св. Православна Църква да достигнат до повече хора. Надяваме се да ни извините ако случайно сме допуснали някаква грешка, при написване на текстове или нещо друго. Имаме и канал в Youtube, където може да чуете аудио записи на проповеди и слова на Св. Отци. Разбира се и за тях се извиняваме понеже записите не са професионални.