14 ноември 2015 г.

Патриарх Кирил: Моля се на Господ за упокоението на невинно убитите

patriarh_kirill
Руският патриарх изрази съболезнованията си към президента Франция: „Моля се на Господ за упокоението на невинно убитите“.
Негово Светейшество Московски и на цяла Русия патриарх Кирил изрази своите съболезнования към президента на Френската Република Франсуа Оланд, спрямо серията терористични нападения които бяха извършени във Френската столица – Париж на 13-14-2015, жертви на които бяха повече 120 души.


Ваше Превъзходство, Скъпи Г-н Президент:

Новините за терористичните нападения над Париж отекнаха с голяма скръб в моето сърце. Като резултат на тези дяволски деяния, стотици бяха убити и мнозина ранени. От името на Руската Православна Църква, искам да изразя дълбоки съболезнования към вас и към целия френски народ. Тероризма е източник на зло, на безброй мъки и бедствия, унищожава човешкия живот и търси да внедри страх в душите на хората. Да му се противопоставяме е ефективна мярка да се решат и преодолеят съществуващите различия и да се мобилизират различните държави за една  единна и смела съпротива срещу злото.
Моля се Всемилостивия Бог да даде покой на душите на загиналите, бързо възстановяване на ранените и утеха, сила на духа и кураж на техните семейства, роднини и близки за да преминат изпитанието срещу което са изправени.

Със дълбоки съболезнования,

+ Кирил
Московски и на цяла Русия Патриарх

Превод от английски: Георги Германов

Източник: http://www.pravmir.comPatriarchal condolences  to President of France over terrorists actions in Paris
Блогът се поддържа от православни младежи обучаващи се в Софийската Духовна Семинария "Св. Йоан Рилски" и Богословския Факултет към Софийския университет "Св. Климент Охридски". Той е създаден, за да може светлото спасително Слово на Христа Бога и Боговдъхновеното учение на Св. Православна Църква да достигнат до повече хора. Надяваме се да ни извините ако случайно сме допуснали някаква грешка, при написване на текстове или нещо друго. Имаме и канал в Youtube, където може да чуете аудио записи на проповеди и слова на Св. Отци. Разбира се и за тях се извиняваме понеже записите не са професионални.