23 ноември 2015 г.

Гръцкият архиепископ на посещение в Германия

В неделя (22-ри ноември) Атинският архиепипскоп Йероним направи пастирско посещение на православната гръцка енория в Германия, съобщава romfea.gr. Още в първия си ден от посещението си в Германия Атинският архиепископ посети православната енория „Всички светии” в гр. Мюнхен, където молитвено взе участие в св. Литургия отслужена от митрополит Августин, който отговаря за православните християни в Германия.

На богослужението присъстваха и представители на местната власт, както и представители на социални организации, които през последните години подкрепят гърците, които се сблъскват с последиците от икономическата криза.
Архиепископ Йероним в своето слово, в края на богослужението спомена, че от тази енория, подобно на други енории в Германия, църквата е получила значителна помощ. По-специално, той се позова, на дейностите на митрополит Августин и духовенството от неговата епархия, както и разбира се на обикновените православни християни, които чрез спестяванията си помагат вече много години на Атинската архиепископия.
След богослужбата Негово Блаженство е имал възможност да разговаря с енориашите от храм „Всички светии” в Мюнхен за финансовата криза в Гърция, както и за други текущи социални въпроси.
Днес сутринта, архиепископ Йероним ще участва в дискусия, която ще се проведе в православния богословски факултет на университета в Мюнхен, а след това ще се срещне с херцога на Бавария, както и с други представители на властите.

По обяд днес той ще посети и бежанския приемен център в Мюнхен.

Снимки: http://www.romfea.gr/
Блогът се поддържа от православни младежи обучаващи се в Софийската Духовна Семинария "Св. Йоан Рилски" и Богословския Факултет към Софийския университет "Св. Климент Охридски". Той е създаден, за да може светлото спасително Слово на Христа Бога и Боговдъхновеното учение на Св. Православна Църква да достигнат до повече хора. Надяваме се да ни извините ако случайно сме допуснали някаква грешка, при написване на текстове или нещо друго. Имаме и канал в Youtube, където може да чуете аудио записи на проповеди и слова на Св. Отци. Разбира се и за тях се извиняваме понеже записите не са професионални.