25 януари 2016 г.

Руски митрополит се включи в почистването на болница

На 17-ти януари Рязанският митрополит Марк посети болницата в Рязанск, където се включи в почистването й. Традиционно всяка година той се опитва да намери време в натоварения си график и да помогне в хигиенизирането на болничните отделения. "Не напразно се казва, че ключът към здравето е чистотата. Следователно такова участие от страна на местния митрополит не е само помощ към персонала и самодисциплина, но е също и принос за възстановяването на пациентите", се казва в новината, поместена в официалния сайт на Разянската митрополия (тук). 

Заедно с митрополит Марк в почистването на болницата се включиха свещеници и студенти-семинаристи, които според възможностите си посещават болницата през цялата година, като помагат да се продължава начинанието, започнато от техния митрополит, поддържайки болницата чиста. 

Снимки: ryazeparh.ru
Блогът се поддържа от православни младежи обучаващи се в Софийската Духовна Семинария "Св. Йоан Рилски" и Богословския Факултет към Софийския университет "Св. Климент Охридски". Той е създаден, за да може светлото спасително Слово на Христа Бога и Боговдъхновеното учение на Св. Православна Църква да достигнат до повече хора. Надяваме се да ни извините ако случайно сме допуснали някаква грешка, при написване на текстове или нещо друго. Имаме и канал в Youtube, където може да чуете аудио записи на проповеди и слова на Св. Отци. Разбира се и за тях се извиняваме понеже записите не са професионални.